Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Beyin Emarı

9S4A3679 (1)

Beyin Emarı Çekimi Nedir?

Beyinde herhangi bir problemin teşhis edilmesi saptanması için uygulanan teknik beyin emarı görüntüleme yöntemidir. Beyin insan vücudunun en hassas organlarından biridir.  Bu nedenle   Hassas bir yapıya yapıda olması nedeniyle bu görüntülerde hassas bir biçimde çekilir.  

Beyin emarı çekiminde beyinde herhangi bir şekilde şüpheye sebep olan durumların tespit edilmesi hasarların neler olabileceğini saptanması için uygulanan yöntemlerden biridir. MR yani manyetik rezonans görüntüleme sistemi radyo dalgaları kullanarak çekim yapar.

Radyo dalgaları kullanıldığı için görüntüleme tetkikinde radyasyon bulunmaz.  Bu nedenle hasta açısından en sağlıklı radyolojik tetkiklerden biridir.

Beyin Emarı Çekimi Nasıl Yapılır?

Beyin emarı çekimi diğer MR çekimlerinden farklı değildir.  Çekimden önce hasta MR cihazının bulunduğu odaya girer ve cihaza bağlı bulunan yatağın üzerine yatırılır.  Ardından hastanın başına bir aparat yerleştirilir.

Bu gönderilen sinyallerin doğru alınmasını sağlayan önemli aparatlardan biridir.  Cihazın içine hasta girmeden önce kulak tıkaçları takar. Çünkü MR cihazı gürültülü olduğundan ve ritmik aynı sesi çıkartmasından dolayı bu ses hastalar açısından rahatsız olabilmektedir.

Kulak tıkaçları hastanın bu sesten rahatsız olmasını önlemeye faydalı olmaktadır.  Bazı görüntüleme merkezlerinde MR çekilirken kulaklıkla müzik dinleme olanağı da bulunmaktadır.  

Hasta MR cihazına yerleştirildikten sonra çekim işlemi başlatılır.  Beyin emarı yaklaşık olarak 15-20 dakika gibi bir sürede tamamlanmaktadır ve MR çekimi sırasında hastanın hareket etmemesi gerekir.  

Hareket etmesi durumunda çekim kalitesi görüntüsü kötü düşeceğinden tekrar çekilmesi gerekir.  Dolayısıyla çekim işlemi uzar ve bu da çok tercih edilen bir durum değildir.

Beyin Emarı Çekimi Güvenli Midir?

Beyin Emarı çekimi tıbbi açıdan son derece güvenli sayılan radyolojik görüntüleme yöntemlerinden biridir.  Hastalar cihazın bulunduğu odadaki yatağa bütün üzerinde bulunan metal eşyalarını çıkartarak uzanırlar.  

İlginizi Çekebilir  Floroskopi

Cihaz radyo dalgaları ve büyük bir mıknatısla çalışır.  Bu nedenle hiçbir metal eşya hastanın üzerinde bulunmaması gerekir. Bulunması durumunda bu son derece tehlikelidir.  Bunun yanı sıra kalp ve metal diş takan hastalar da MR çekimi yaptıramazlar.

Beyin Emarı çekimi birçok beyne dair hastalığın teşhis edilmesinde önemli bir yer tutmaktadır.  Beyin kanaması, kısmi felç,  beyin tümörü gibi hastalıkların tamamı beyin emarı çekilerek teşhis edilmektedir.  Ancak bu hastalık şüpheleri dışında başka durumlarda da MR çekilebilir.  

Çekim sonuçları dijital görüntü biçiminde hastaya teslim edilir. Radyoloji uzmanları tarafından raporlanan sonuçlar incelenerek hastalığın ne olduğunu,  nereden kaynaklandığını ve bununla ilgili nasıl bir tedavi süreci işlemesi gerektiğine karar verilir. Ardından hastanın durumuna bağlı olarak en uygun tedavi hangisi ise o tedavi yöntemi hastaya planlanır ve uygulanır.

Beyin Emarı Fiyatları 2024

Beyin Emarı cihazı görüntüleme merkezlerinin hemen hemen hepsinde bulunan cihazlardan biridir.  Günümüzde hastalıkların teşhisi,  dokuların daha ayrıntılı incelenmesi için istenen tetkik yöntemlerinden biridir.

Beyin MR fiyatları 2024 görüntüleme merkezlerine göre değişiklik gösterse de en doğru bilgiye MR çekimi yaptırılacak merkezi arayarak fiyat öğrenmek mümkündür.  Doğru yöntem budur.  Beyin emarı fiyatları 2024 bazı özel durumlar sebebiyle farklılık gösterir.

Özel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz yaptırılabildiği gibi belli bir katılım payı ödenerek de yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra sosyal güvenlik kurumu ile anlaşmalı görüntüleme merkezlerinde tamamen ücretsiz de yapılmaktadır.  

Ayrıca hasta kendi tercihi ile devlet hastanesi ve araştırma hastanelerinde çok fazla sıra beklememek için acil durumlarda özel görüntüleme merkezlerinde de ücret karşılığında yaptıra bilmektedirler.

Beyin Emarı Çekimi Ne Kadar Sürmektedir?

Beyin Emarı vücudun farklı bölgelerinin ayrıntılı olarak incelenmesini sağlayan ve birçok hastalığı kısa sürede teşhis edilmesi konusunda başvurulan radyolojik tetkiklerden biridir.  Bu nedenle son derece önemli bir radyolojik yöntemdir.

İlginizi Çekebilir  Voiding Sistouretrografi

MR manyetik rezonans görüntüsü organların ayrıntılı olarak incelenmesini sağlar.  Var olan bir hastalığın daha net olarak teşhis koyulması konusunda ve nasıl tedavi uygulanması gerektiği konusunda ciddi anlamda büyük bir potansiyel teşkil eder.  Bu nedenle çok güçlü mıknatıslar ve radyo dalgaları ile birlikte çalışır.

Radyo dalgaları ve manyetik alan bir aradadır.  Radyo dalgaları görüntüyü bilgisayara aktaran bir sistemdir.  Birçok hastalığın tanı ve teşhisinde önemli bir yer tutmaktadır. Beyin MR yaklaşık olarak her şeyin normal gittiği varsayılarak 15-20 dakika gibi bir sürede tamamlanır.  

Bazı hastaların bulunan kapalı alan korkusu sebebiyle sorun yaşanmaktadır. Böyle durumlarda hastalar açık MR çekimine yönlendirilerek çekim işlemi yapılmaktadır.  Açık veya kapalı MR sisteminin de birbirinden farkı yoktur ve yaklaşık olarak 15-20 dakika gibi bir sürede tamamlanır.

Beyin Emarı Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyin emarı çekeyim mi tünel biçiminde bulunan bir cihazın içine hastanın başkasından girmesi ile çekim işlemi gerçekleştirilir burada bazı konulara dikkat etmek gerekir MR çekimi yaklaşık olarak 15-20 dakika gibi bir sürede tamamlanır.

Bu süre hastaya anlatılmalıdır. Ayrıca hasta da mutlaka metal eşyalar ısrarla sorulmalı ve çıkartılmalıdır.  Metal eşyalarla hastanın çekim yapılması durumunda ciddi anlamda sorunlar yaşanabilir. 

Beyin MR çekilmeden önce hastayı kapalı alan korkusu konusunda bilgilendirmeli bu konuda hastayı rahat ettirilmelidir. Hasta önceden bilerek MR görüntüleme işlemini gerçekleştirmelidir.

Klostrofobisi bulunan bazı hastaların MR konusunda önyargıları vardır.  Böyle durumlarda hastalara açık MR çektirilmesi önerilmelidir. MR görüntüleme yönteminin önemi hastaya anlatılarak hastaya diğer alternatifler de önerilmektedir. Beyin emarı fiyatları 2024 hakkında bilgi için bizimle iletişime geçiniz.