Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Hamilelerde Açık Mr

Hamile Kişilerin Açık MR’ Girmesinde Herhangi Bir Sakınca Var Mıdır?

Hamileliklerde Açık MR, hamilelik dönemi anne adayları için bambaşka bir dönemi başladığının işaretidir. Bu süreçten sonra anne bir nevi bebeğine uygun olarak bir yaşam biçimi sürmeye başlar.

Beslenme alışkanlıkları düzene konulurken bunun yanı sıra birçok ilaç kullanımdan kalkar ve bebek için bir hayat düzeni kurulur. Bu noktada hamile kadınlar için birçok yasak ve dikkat edilmesi gereken kural dünyasında girer. Bu noktada en çok merak edilen konulardan birisi de MR dır.

Hamilelikte Açık MR çekilmesinin herhangi bir sakıncası var mıdır, kaçıncı ayda MR çekimi yapılabilir, bunun yanı sıra MR’ ın ilerleyen dönemde bebeğe bir zararı dokunur mu en çok sorular sorular arasında yer almaktadır.

Bu yazımızda sizler için çekilmesinin herhangi bir sakıncası var mıdır, kaçıncı ayda MR çekimi yapılabilir bu konular hakkında bilgilendirme sağlayacağız. Eğer siz de tüm bunları merak ediyor iseniz doğru yerdesiniz demektir.

Hamilelikte MR Çektirmek Zorunlu Mudur?

Belirli durumlarda hamilelikte MR çektirmek durumu zorunlu olabiliyor. Hem anne sağlığı hem de bebeğin sağlığı noktasında MR yapılması gerekli oluyor. Bu noktada MR radrasyon içermediği için güvenilir bir tetkik yöntemi olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Ancak bu noktada genellikle ilk 3 ay MR hamile kadınlara önerilen bir durum değildir. 3 ay sonunda açık MR birçok doktor tarafından önerilen bir durumdur. Bu süreçte hamilelik durumu, MR’ın gerekliliği ve doktorunuzun önerilerini dikkate alarak adım atmanız ve bu noktada o doğrultuda tercihler yapmanız en doğru adım olacaktır.

Hamileliğin İlk Ayında Emar Çekilir mi?

Hamilelikte MR çekimi noktasında birçok tıp uzmanı herhangi bir sakınca olmadığını ve bu noktada anne ve fetüsün sağlığını MR’ ın etkilemediğini belirtmektedir. Bu süreçte kapalı MR yerine hamile kadınların kapalıya göre daha konforlu ve rahat olan MR’ ı tercih etmesi gerektiği de öneriler arasında yer almaktadır. 

İlginizi Çekebilir  HSG

MR tıp alanında oldukça sık kullanılan bir yöntemdir. Birçok hastalığın tespitinde özellikle beyin ve eklemle noktasında bunun yanı sıra karın, prostat, omurga ve damarları görüntüleyerek sorun tespitinde başarılı sonuçlar alınan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.