Rahim içinin görüntülenmesini sağlayan HSG çekimi sayesinde rahim yapısında ve kanallarında sorun olup olmadığı kolayca anlaşılmaktadır. Kısırlık sorunu için uygulanan rahim filmi ile çoğu zaman rahim filmi çekilmesi sonrası kadınlarda kendiliğinden oluşan gebelikler de artış görülür. Bu durumun oluşmasına neden olarak basınçla verilen ilacın hafif yapışıklıklara çözüm oluşturarak bu şekilde sonuç alınmasını sağlamasıdır. Kısırlığa neden olan mikrobik bir durum olması halinde verilen ilacın antimikrobiyal özelliği sayesinde tedavi olarak düzelme imkanı da bulunmaktadır. Bu sayede hamile kalamayanlar bu uygulama ile düzelerek hamile kalabilirler.
Uzun süre kısırlık problemi yaşayan çiftlerin HSG çekimi sonrasında tedavi olmadan kendiliğinden gebe kalması da bu sayede oluşabilecek en iyi sonuçlar arasında bulunur. Rahim filmi çekimi sırasında nadiren olsa da alerjik reaksiyonlar oluşması söz konusu olabilir. Bunu önlemek amacı ile eskiden kullanılan alerji yapma oranı daha yüksek olan ilaçlar yerine yeni üretilen alerji yapma oranı oldukça düşük olan ilaç kullanımının tercih edilmesi gerekir. Bu şekilde sorunsuz olarak işlemler yapılabilir. Rahim filmi çekimi sırasında oluşan sorunlar arasından en sık görüleni enfeksiyondur. Bu nedenle enfeksiyonu önlemek amacı ile uygulama öncesinde ve sonrasında antibiyotik kullanılması gerekir.
HSG çekimi için konusunda uzman kadın doğum uzmanı ve radyoterapi uzmanının birlikte hareket etmesi gerekir. Kısırlık kontrollerinin yapılması için kullanılan temel testler arasından bulunmaktadır. Yapılan bu uygulamanın kadınlar tarafından ağrılı olduğuna dair bir kaygı duyulur. Bu şekilde uygulama ile istenildiği gibi görüntüleme yapılabilir. Uygulama yapılırken dikkatli olunması durumunda rahatsızlık veren bir uygulama değildir. Rahim içinde oluşacak her türlü durumun kontrol edilmesi için bu şekilde cihazlar ile rahim filminin çekilmesi gerekir.