Boyun ultrasonu; Tiroid ve lenf bezlerinde meydana gelen değişikliklerin değerlendirilmesi ya da boyun bölgesinde oluşan nodül ve kistlerin görüntülenmesidir. Ayrıntılı bir şekilde görüntü alınması ve doğru teşhis konulması için ultrason çekilmesi en fazla önem taşıyan konulardan biridir.
Guatr incelenmesinde de imkân tanıyan ultrason çeşididir. Bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde kolaylıkla uygulanabilen bir yöntemdir. Radyasyon içermeden yapılan işlem olan ultrasonda herhangi bir ön hazırlık gerektirmez.
Ağrı olmadan yapılan bir işlem olduğu için hasta oldukça rahat konumdadır. Hastanın şikayetine ve aile öyküsüne göre lenf bezleri, tiroid bezleri ve lenf nodları detaylı bir şekilde incelenme işlemi yapılır. Boyundaki ana damarların incelenmesi için de kullanılan ultrason türüdür. Hasta için risk olan durumların olup olmadığı kaydedilir.
Boyun ultrasonu sayesinde tiroid hastalığı için de erken teşhis konulabilir. Ultrason çekimlerinizde deneyimli uzman hekimlerimizle hastalıkların doğru teşhisini sağlayarak fulya açık emar olarak sizlere hizmet vermekteyiz.
Lenf bezlerinde ya da tiroid bezlerinde nodül çıkma sorunları hem kadınlarda hem de erkeklerde meydana gelen sorunlardan biridir. Boyun ultrasonu da bu sorunların tespiti için kullanılan yöntemlerden biridir. Ağrısız ve acısız bir işlem olduğundan dolayı bebeklerden yetişkinlere kadar her bireyde rahatlıkla kullanılabilir.
Hastanın boyun bölgesinde eline takılan nodüller hissetmesi durumunda ya da ağrılar durumunda ultrason çekimi yapılır. Ameliyatlar sonrasında hastanın boyun bölgesinin incelenmesi için yeniden boyun ultrasonu çekimi yapılabilir.
Tüm ayrıntıları detaylı bir şekilde görüntülemek ve doğru sonuçlar elde etmek için ultrasonun doktor tarafından çekilmesi ve bizzat takip edilmesi gerekir. Bu noktada fulya açık emar merkezimiz sizlere deneyimli hekimleriyle yardımcı olmaktadır.
Boyunda yer alan ana damarlar ya da atar damarlarda pıhtılaşmaların meydana gelip gelmediğinin anlaşılması için ultrason yöntemi kullanılır. Pıhtı oluşmaması beyin hasarları açısından oldukça önemlidir. Pıhtı oluşması durumunda beyinde ciddi sorunlar meydana gelebilir.
Hastanın şikayetleri üzerine ultrason çekilmesi durumuna karar verilir. Boyun ultrasonu oldukça kolay işlemler arasında yer alır. Fakat kolay olması kadar dikkatli ve özen gösterilerek görüntü çekilmesi gereken işlemlerden biridir. Hasta yatar pozisyonda olması gerekir.
Başının altı bir yastık ile desteklenerek işlem esnasında hareket etmemesi ve konuşmaması istenir. Tiroid bezi konuşma esnasında hareket eden bir bez olduğundan dolayı yanlış sonuçlar çıkmasına neden olabilir. Sırt üstü yatan hastanın boyun kısmına jel sürülerek prob gezdirilir.
Boyunda gezdirilen prob sayesinde monitörde çıkan görüntüler izlenir. İşlem esnasında tehlikeli durumlar kaydedilir. Elden edilen raporlar daha detaylı incelenerek tanı konulur.
Tümörlerin ya da nodüllerin iyi huylu ya da kötü huylu olma durumuna göre gerekli olan operasyonlar belirlenir. Ultrason işlemi ortalama 25-30 dakika sürer. Hastanın durumuna göre bu sürede değişiklik meydana gelebilir.
Boyun bölgesinde yer alan bezlerin hepsinin vücuttaki önemleri oldukça fazladır. Tek birinin hastalıklı olması durumunda vücutta pek çok hastalık meydana gelebilir. Boyun bölgesinde yer alan tiroid bezi vücudun ısısının düzenlenmesinde görev alır.
Tiroid bezinde hastalık meydana geldiği durumda kişinin vücut ısısı bozulur ve hipotermi ya da hipertermi gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir.
Boyun ultrasonu da boynunda ağrı ya da acı hisseden bireylerde yapılır. Boynunda şişlik hisseden ve eline denk gelen nodüller sonucunda detaylı bir inceleme için ultrason çekilir.
Boyun bölgesinden ameliyat olan hastalarda ameliyat sonrasında incelenmesi için ultrason çekilir. Lenf bezlerinde ya da tiroid bezlerinde kanser taraması için ultrason çekilebilir. Boyun damarlarında şişlik meydana gelen hastalarda da boyun ultrasonu kullanılır. Şişliklerin nedeni detaylı bir şekilde araştırılır.
Sizler de kendi hissettiğiniz şişliklerde mutlaka muayene olmalısınız.
Boyun bölgesi için detaylı bir inceleme fırsatı sunan ve sorunların saptanması için kullanılan yöntemler arasında boyun ultrasonu yer alır. Ultrason çekiminin herhangi bir zamanı yoktur.
Boyun bölgesi ile ilgili sıkıntı yaşayan hastaların ya da ağrı hissedenlerin mutlaka doktora görünmesi gerekir. Lenf nodülleri ya da tümörler meydana gelebilir. Bu durumlar insan yaşamında ciddi sorunlar meydana getirebilir.
Erken teşhis sayesinde operasyon ile temizlenebilir. Bu nedenle eliniz ile şişlik hissettiğiniz durumlarda ultrason çektirebilirsiniz.
Her türlü teşhisin ve tedavi uygulaması için mutlaka ultrason çekiminin yapılması gerekir. İşlem esnasında hastada şişlik ya da sertlik tespit edilen noktalar ayrı olarak detaylı bir şekilde incelenir.
Doktorun belirlediği durumlara göre ultrason çekimi yapılır. Boyun bölgenizde ağrı ve acı hissiniz geçmediği durumlarda mutlaka detaylı ultrasonlar için başvurmanız gerekir.
Vücutta en önemli bölgelerden biri de boyun bölgesidir. Guatr hastalığı çoğu kişinin ortak sorunları arasında yer alır. Boyun ultrasonu guatr hastalığının sık sık görüntülenmesi için kullanılan yöntemlerden biridir.
Endokrin bölümlerinde kullanıldığı kadar kulak burun ve boğaz bölümünde de sık kullanılan ultrason yöntemidir. Tükürük, tiroit ve lenf nodüllerinin detaylı bir şekilde görüntülenmesi için gerekli olan bir yöntemdir.
Boyun bölgesinde şişlik ya da ağrı hisseden bireylerde kesin tanı konulması için mutlaka boyun ultrasonu çekilmesi gerekir. Kısa süre içinde sonuçların çıkması ile tedavi yöntemine de erken başlanarak hastanın sağlığına yeniden kavuşması sağlanır.
Boyun bölgeniz ile yaşadığınız tüm sorunları ertelemeden mutlaka muayene olmanız gerekir. Muayene oluşturmak ve istediğiniz uzman hekimle işlemlerinizi yaptırmak için fulya açık emar merkezimizden randevu alabilirsiniz.
Deneyimli hekimlerimiz ve uzman kadromuz ultrason çekimleri de dahil olmak üzere gerekli tüm işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir.
Boyun ultrasonu fiyatları 2025 hakkında bilgi almak için hemen bize ulaşın.